Normál kép: 43317353.jpg   Méret: 770x577 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Nagy kép: 43317353_nagykep.jpg   Méret: 3648x2736 Színmélység: 24bit Felbontás: ismeretlen
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Ismertető szöveg: A Japánkert
A mesebeli, romantikus hangulatú margitszigeti Japánkert, mely az esküvői fotózásoknak is kedvelt helyszíne, a sziget északi végében található.
A terület az ország egyik leghíresebb keleti jellegű parkja, mely annak köszönheti létét, hogy 1882-ben a sziget főkertészévé Magyar Györgyöt nevezték ki, aki amellett, hogy 1400 fajta rózsát termesztett itt 16 ezer példányban, japánkertet is létesített a Margitszigeten. A több száz éves fákkal és örökzöldekkel szegélyezett kert különleges növényei mellett mesterséges tórendszeréről híres, melyek kisebb tavait csatornákkal kötötték össze.
Az aranyhalakkal és tavirózsákkal színesebbé tett kertet a kis teknősök figyelő szemei által kísérve, keskeny ösvényeken szelheted át. Bár a kert az idők során veszített egykori fényéből, még mindig a sziget egyik legkülönlegesebb pontjának számít, nem véletlen, hogy újabban színházi előadások színhelyéül is szolgál. A Thália Színház Tollfosztás című darabját például a színészek a tavon ringatózó csónakban ülve adják elő. (Forrás: femina.hu)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page