Normál kép: magyar_grafika_1923_2850_004.jpg   Méret: 673x2712 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Normál kép új ablakban 
Normal size picture in a new window

Képaláírás: Az Universal rt. cég hirdetéspályázatáról

Ismertető szöveg: "Az Universal grafikai szaküzlet rt. egész oldalas hirdetésére kiírt pályázat feltétele között mint szigorú szabály szerepelt, hogy a kötött szöveg mellett a pályázók csakis betűöntödei anyagokat használhatnak s nem vehetik segítségül sem a rajzónt, sem a vésőt, hogy a különféle alnyomatú lemezek megmunkálásával teremtsenek maguknak segítőanyagot.
IV. díj. "Magduska II." Modern anyagból, ennek vonalvezetéséhez alkalmazkodó slágerkiképzéssel szedett jóhatású munka. Kár, hogy a felső rész tömörebb az alsó rész szellős kiképzésével szemben. - IV. díjjal kitüntetett munka. Szedője : Klein Dezső Budapest, Glóbus nyomda rt.
Dicséret. "Még nyílnak a virágok." Ügyes ötlet, jó kiképzés s kellemes foltritmus jellemzi e munkát. Nem ártott volna valamivel nagyobb monogramkompozíciót szedni. - E pályamunka a negyedik helyen dicséretben részesült. Szedője; Topits Béla Budapest, Glóbus nyomda rt.
II. díj. "Márta I." Az I. jelzésű munkánál a slágerszavak nem ütköznek ki eléggé a kompozícióból; ha ezeket kifejezetten reklámbetűből tudta volna szedni a pályázó, akkor az első díj odaítélése dolgában lényegesen megkönnyítette volna a zsűri elhatározását. Egyébként e munka csak kisebb javításra szorulna. "
(Forrás: Magyar Grafika, 1923. december)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page