Normál kép: 1895_Oldal_040_c.jpg   Méret: 770x573 Színmélység: 24bit Felbontás: 200dpi
Nagy kép: 1895_Oldal_040_c_nagykep.jpg   Méret: 1178x878 Színmélység: 24bit Felbontás: 200dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A jégünnepélyről. - Hófehérke és Karnevál Herczeg nászmenete.
.Jantyik Matyás rajza.

Ismertető szöveg: Tündérvilág a jégen.
A budapesti korcsolyázó-egyesület ez idén rendezte 25 éves fennállása óta a második nagy jégünnepélyt. Az első is fényesen sikerült, de annál nagyobb fényű volt a második, a múlt vasárnap, január 27-én a korcsolyázó-egyesület jubileumakor, a melyen sok külföldi vendég is volt a nemzetközi bajnok-verseny alkalmából. A korcsolyázók vezére, Rohonczy Gedeon, valóságos tündérvilágot varázsolt a városligeti jégre, mely mindazok előtt felejthetetlen lesz, kik akár mint közreműködők, akár mint nézők ott voltak. A korcsolyázó-egyesület új, díszes palotája ez alkalommal szépen fel volt lobogózva és az összes európai államok czimereivel díszítve. ... Úgy a férfiak, mint a nők fényes és változatos jelmezekben voltak. ...
Összesen 1200 jelmezes vett részt a szép ün­nepélyen, melyet végfogytig semmi rendetlenség nem zavart meg.
Tiz órakor hirdette ki Rohonczy Gida, hogy a jégünnepélyt meg fogják ismételni. Ez alka­lommal történt, hogy a hálás ifjúság elragadtatva az ünnepély sikerétől, vállaira kapta Rohonczyt a jégen és úgy éljenezte meg. A derék mentők is 32-en kivonultak s 2900 csésze theát osztottak szét, - egyéb baj nem történt.
Az ünnepély éjfélkor ért véget, mikor a jégen még mindig keringőztek; az élelmesebbek pedig leoldották korcsolyáikat és a pódium előtt, szá­razon járták a tánczot. (Forrás: Vasárnapi Ujság, 1895. február 3.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page