Normál kép: 1900bb_Page_179_a.jpg   Méret: 770x561 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: 1900bb_Page_179_a_nagykep.jpg   Méret: 1400x1020 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A király a kiállított ebek megtekintésére indúl, Darányi minisztertől és Gromon Dezső kiállítási elnöktől kisérve. - Erdélyi fényképei után.

Ismertető szöveg: Az ebkiállításról.
Zajos csaholástól visszhangzott a múlt hét szombatján, s vasárnap és hétfőn a Tattersall egyik nagy födött helyisége, hol hosszú sorokat alkotó ketreczekben kevés híjján négyszáz mindenféle kutya volt elhelyezve: borjú nagyságú hatalmas állatok, macskánál kisebb apróságok, sima szőrűek, bozontosak, szálkások, vérebek, házőrzők, vadászkutyák, agarak, ölebek stb. a legnagyobb változatosságban. Mindenik ketreczben táblácskák hirdették a bent zajongó, vagy békén heverő állatok mineműségét, tulajdonságait, szerzett netaláni érdemeiket, hogy t. i. melyik nyert már itt, vagy másutt valami kitűntetést, ...
Mindezt a sok állatot pedig az ebkiállítás kedvéért gyűjtötték itt össze, a melyet az "Országos magyar ebtenyésztő egyesület" rendezett. A kiállítás nemzetközi volt; szombaton délelőtt nyitotta meg Darányi Ignácz földmívelési miniszter, kit ez alkalommal az egyesület elnöke, Gromon Dezső államtitkár üdvözölt.
A kiállítást sokan látogatták s gyönyörködtek a valóban szép és értékes állatokban. ...
A kiállítást hétfőn Ő Felsége a király is meglátogatta, valamint József és József Ágost főherczegek. Széll Kálmán miniszterelnök, Darányi Ignácz, Fejérváry Géza, Plósz Sándor és számos előkelőség érkezett a király fogadására. Ő Felsége hosszasabb ideig szemlélte a szép ebeket s több ízben adott megelégedésének kifejezést. Majd megtekintette a "műkotorék" bemutatását is, hol a kis borzebek megtámadták s legyőzték a rókát. Sőt ezután egészen váratlanul, még egyszer vissza kivánt menni a felség a kiállításba, a mi már maga is mutatja, hogy mennyire sikerűlt az. ... (Forrás: Vasárnapi Ujság, 1900. május 27.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page