Normál kép: 001_080_pix_Oldal_20_Kep_0004.jpg   Méret: 770x507 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Nagy kép: 001_080_pix_Oldal_20_Kep_0004_nagykep.jpg   Méret: 1648x1086 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A budapesti posta
A belső udvarok egyike a Verseny-utczai postakezelési épületben

Ismertető szöveg: Már a nyolczvanas években oly nagy lett a főváros területén kézbesítendő csomagok, pénzeslevelek és postautalványok szaporodása, hogy a főposta-palota helyiségei elégteleneknek bizonyultak a forgalom végrehajtására.
Ujabb helyiségekről kellett tehát gondoskodni, így egy időre a csomagok leadása a Rostély-útczában a Károly-kaszárnyában húzódott meg. Azonban a bajon ezáltal csak ideig-óráig volt segítve, mert a szolgálat más ágai is rendkívül megnövekedtek.
így létesült a Verseny-útczában, az u. n. postakezelési épület, mely 2770 öl területen mintegy 300,000 frt költséggel épült.
Ezen épületben van elhelyezve a kézbesítő postahivatal, a keleti pályaudvari mozgóposta-főnökség, a rovatoló postahivatal és a nyomozó postahivatal.
Minden olyan csomag, pénzeslevél, vagy postautalvány, mely bárhonnan a főváros területére szól, a kézbesítő hivatalhoz küldetik.
A hivatali helyiségben 6 átvételi terem van, melyekben a csomagok, útirányok szerint elkülönítetten kezeltetnek azonkívül van ott egy körülbelül 40 méter hosszaságú tágas terem, melyben minden kézbesítőnek külön rekesze van.
Másik képünk az üvegtetővel fedett udvarok egyikét szemlélteti, rakott tolókocsikat gördítő szolgákkal.
(Forrás: Vasárnapi Ujság, 1897. január 17.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page