Normál kép: 673_752_pix_Page_34_kep_0002.jpg   Méret: 770x426 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Nagy kép: 673_752_pix_Page_34_kep_0002_nagykep.jpg   Méret: 1041x576 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A budapesti csendőrségi új laktanya építési bizottsága.
1. Csimár Károly, a vállalat építésze. - 2. Schiffer Miksa, vállalkozó. - 3. Reisch Ferencz, kir. mérnök, építési ellenőr. - 4. Payer Béla, belügyminiszteri számvevőségi főigazgató. - 5. Benedicty József, kir. fő­ mérnök művezető. - 6. Nicolics Lázár, posta és távírda főmérnök. - 7. Kramer János belügyminiszteri számtanácsos.

Ismertető szöveg: Az építkezés ügyeit a m. kir. belügyminisztérium által egy e czélra szervezett és kirendelt állandó építési bizottság vezette, melynek elnöke: Szabó László belügyminiszteri osztálytanácsos, ki már 25 éve működik a belügyminisztériumnál, s jelenleg ott az állami rend­őri ügyosztályt vezeti. Tagjai pedig: Panajott Sándor m. kir. csendőrezredes, a III. számú csendőrkerület parancsnoka, a ki nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a laktanya építése a katonai követelményeknek részleteiben is megfelelőleg hajtatott végre, Payer Béla belügyminiszteri számvevőségi főnök, Kovrig Tivadar királyi műszaki tanácsos, Kramer János belügyminiszteri számtanácsos bizottsági jegyző, Nicolics Lázár, postai és távirdai főmérnök, Reischl Ferencz kir. mérnök a kereskedelemügyi minisztériumból és Benedicty József kir. főmérnök, művezető építész, a ki már több nagy laktanyát tervezett és épített, s e téren szerzett kiváló érdemeiért 1899-ben a Ferencz József-rend lovagkeresztjével is kitüntettetett.
A laktanyát Benedicty József kir. főmérnök vezetése mellett és az általa kidolgozott részlettervek szerint Grünwald Testvérek és Schiffer fővárosi nagyiparosok és vállalkozók építették, a kik különösen középületek és laktanyák épí­tése körűl eddig is rendkívüli tevékenységet fejtettek ki.
(Forrás: Vasárnapi Ujság, 1901. november 10.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page