Normál kép: 1521144489.jpg   Méret: 770x578 Színmélység: 24bit Felbontás: 96dpi
Nagy kép: 1521144489_nagykep.jpg   Méret: 2200x1650 Színmélység: 24bit Felbontás: 96dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Köveskálon fotóztam ma Veszprémi Imre: Emberi komédia című- kőből készült- szoborcsoportját. Az album egyik kompozícióját láthatjátok.

Ismertető szöveg: Szórád Péter
A Balaton-felvidék legszebb táján, a Káli-medence közepén lévő lefolyástalan területen található a Kornyi tó. Az ötmillió éves bazaltkúpokkal körülvett réten egzotikus nevű növények és madárfajok figyelhetők meg. A tó vízszintje az éves csapadékmennyiség függvényében szélsőségesen ingadozik, néha kiszárad. Időnként a magyar természetvédelem címermadara a nemes kócsag is fészkel a tavon. A talajban húzódó alagútrendszeren több száz fürge ürge vígan szaladgál; egyszer csak felbukkannak, felágaskodva körbenéznek, majd ha gyanús idegenek közelednek újból eltűnnek a végtelen labirintusukban.
A tó melletti kis dombon helyezkedik el Veszprémi Imre acélcsőből és mészkőből készült 240, 280, 340 és 360 cm-es négyalakos kompozíciója. A dombról széttekintve a - pannonkori tenger megkövesedett homokturzására épült - öt falu hét templomtornya látható. A környék Jancsó Miklós kedvelt filmforgatási helyszíne volt.
(Forrás:https://www.kozterkep.hu/10072/emberi-komedia)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page