Normál kép: otszaz_0399.jpg   Méret: 770x767 Színmélység: 24bit Felbontás: 72dpi
Nagy kép: otszaz_0399_nagykep.jpg   Méret: 958x954 Színmélység: 24bit Felbontás: 72dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Cagliostro Sándor (1742-1795).

Ismertető szöveg: "Alessandro di Cagliostro gróf (1743. június - 1795. augusztus 26.) volt az álneve az olasz kalandor, szabadkőműves és okkultista Giuseppe Balsamonak. Az európai királyi udvarok egyik érdekes alakja volt.
1743-ban, a szicíliai Palermo egy zsidó negyedében született, szegény családban. A fiatal fiút egy katolikus kolostorban nevelték, ahonnan aztán kiutasították. 17 éves korában kezdett érdeklődni az alkímia iránt, és Maranohoz, egy aranyműveshez csatlakozott, aki akkor érkezett Palermoba. Később - állítása szerint - járt Egyiptomban, Görögországban, Perzsiában, Indiában is, tanulmányozva az okkultizmust és az alkímiát. Egész Európában utazgatott. Állítólag találkozott Saint-Germain gróffal, aki beavatta az egyiptomi szabadkőművességbe és a templomos lovagok sorába. Gyógyítóként is ismert lett. Rómában orvosként működött, a gazdagok életét élve. Itt vette feleségül Lorenza Felicianit, aki Serafina néven ismert. Innen az inkvizíció elől Spanyolországba menekültek. 1772-ben Párizsba ment, hogy eladja az orvosi elixírjét. XVI Lajos érdeklődött Cagliostro iránt, aki a királyi udvart mágiával és meséivel szórakoztatta. A hírneve olyan mértékben nőtt, hogy párizsi tartózkodása idején orvosként ajánlották Benjamin Franklinnak is. Itt a nagy port kavart nyakék-szélhámossági ügybe keveredett.
Ezután hat hónapon át volt börtönben a Bastilleban, majd kiutasították Franciaországból.
1789-ben Rómában halálra ítélték. Boszorkánysággal vádolták, hogy az ördöghöz fűződő kapcsolatai vannak. Büntetését aztán élethosszig tartó börtönre változtatták át. 1795-ben halt meg az itáliai San Leo erődjében."
(Forrás: Wikipédia)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page