Normál kép: 001_084_pix_oldal_13_kep_0001.jpg   Méret: 770x542 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Nagy kép: 001_084_pix_oldal_13_kep_0001_nagykep.jpg   Méret: 1055x742 Színmélység: 24bit Felbontás: 199dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: Mi készül a műtermekben?.
Böhm Rita műtermében.

Ismertető szöveg: "Nem messze Telkessy Valér műtermétől dolgozik szorgalmasan Boemm Ritta. Pointirozó technikával készült képein frisseség, elevenség ül. Jobbára interieurökön dolgozik, a közönség az utóbbi időben különösen nagy szeretettel keresi az interieuröket. Boemm Ritta különös és kétségkívül nagyszerű technikája talán egyedül áll ma Magyarországon és bizonyos, hogy az ő megoldása művészi szempontból elsőrangúan sikerült technika.
Boemm Ritta, a ki a zenéhez talán épen úgy ért, mint a festészethez, - a drezdai zeneakadémiát végezte - most egy nagyobb kompoziczió vázlatán dolgozik. Beethovenről készít egy monumentális, három részből álló nagy képet és már a vázlaton meglátszik, hogy sötét tónusú témákat az ő technikájából milyen könnyen lehet színesen és nagy elevenséggel megcsinálni.
A művésznő nyáron Sümegen volt, a hol Darnay Kálmán nevelte már a közönséget. Sümegen nagyon sokat festett Boemm Ritta, de képeinek nagy része ott maradt, ő viszont pénzzel és - a mi még tán fontosabb - élelmiszerrel alaposan megrakodva érkezett haza. Sümegi stúdiumai után azért még most is sok szép dolgot készít idehaza. "
(Forrás: Vasárnapi Ujság, 1920. január 25.)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page