Normál kép: magyar_grafika_1930_0115_001resz.jpg   Méret: 770x586 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: magyar_grafika_1930_0115_001resz_nagykep.jpg   Méret: 892x679 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A frankenthali gyorssajtógyár a lipcsei tavaszi vásáron

Ismertető szöveg: "A Bugraház földszintjen a legújabb "Európa"-modellek egyes nagyságai voltak kiállítva. Ez a megálló nyomóhengerű gyorsanjáró (Schnelläufer), amely a legutóbbi tavaszi vásár óta többszáz nyomdában üzemben van, nagy érdeklődést keltett. Megemlítendő, hogy az "Európa"-modell nehéz, teljesen zárt szekrényszerű gyártási módja mindinkább tért hódit, mert a racionalizálási törekvések erős szerkezetű gépeket követelnek meg.
Ugyanott volt látható a cég ismert "Alberta" 1930 modellje, megálló nyomóhengerű gyorssajtó, frontkirakással. Ez a keresett gép úgy technikai, mint mechanikai tekintetben tökéletesítve, kvalitásban, olcsó ára mellett is, teljesen pótolja a kéttúrás gyorssajtót.
Hogy a kéttúrás gépek osztályában a "Front-Rapid" is bemutatásra került, fölösleges külön megemlíteni. A gépet, tekintetbe véve a nagy teljesítményigényeket, a Kleim és Ungerer cég "Modell 50" önberakójával, süllyeszthető kirakóasztallal szereltek föl. A gépet üzemben mutatták be.
Az "Imperator" kétszínnyomó offsetprés (87x122 cm papíralak) a legújabb technikai tapasztalatokon alapuló, a legmodernebb be-kirakószerkezettel fölszerelt gép, amely gyorsaság, kényelmes kezelés és a munka gyors lebonyolítása tekintetében más offsetgépekkel szemben azért van előnyben, mert az ellennyomóhengere kétszer akkora, mint a gumi- és a lemezhenger.
Ezzel a praktikus kiválósággal összhangzásban van a gép ízléses külső vonalvezetése is.
Nagy érdeklődéssel szemléltek a külföld majd minden nagyobb mélynyomóüzemében működő "Original Palatia" ívmélynyomógép újabb konstrukcióját, amelyet a jól bevált régebbi modellek mellett gyártanak."
(Forrás: Magyar Grafika, 1930. március-április)


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page