Normál kép: 1413007712.jpg   Méret: 770x548 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Nagy kép: 1413007712_nagykep.jpg   Méret: 2800x1991 Színmélység: 24bit Felbontás: 300dpi
Kattintson az új ablakban való nagyításhoz! 
Click to enlarge it in a new window!

Képaláírás: A néhai Tőzsdepalota, később a Magyar Televízió (MTV) székháza az V. ker. Szabadság tér / Nádor utca közt található. (A teljes főnézetét szemből, a Szabadság tér felől magas fák takarják!)

Ismertető szöveg: Az újragondolt Tőzsdepalota
A Magyar Televízió korábbi központi épülete Budapest V. kerületében, a Szabadság tér 17. alatt található. Az épületet Alpár Ignác tervezte, eredetileg Tőzsdepalota volt. Az általa megálmodott, igen zegzugos épületet 1897 és 1907 között emelték. Mértani közepén található az Aula, amelyhez a főbejárat felől háromosztású lépcső vezet fel, mintegy két emelet magasságba. Az alagsorban volt a filmarchívum, a földszinten az épület üzemeléséért felelős osztályok működtek, míg fölsőbb emeleteken a műsorkészítéssel és műsorgyártással foglalkoztak.
(Forrás: Wikipédia) Mivel az épületben nem volt elég hely, volt két kihelyezett stúdió is. A Széchenyi-hegyen a Hargita Stúdió, az átalakított óbudai zsinagógában pedig az V. stúdió működött. A Hargita stúdiót már jó ideje üzemen kívül helyezték, egyik funkciója az volt, hogy az MTV-székházban található stúdiók kiesése esetén legyen honnan műsort sugározni. Az Árpád híd budai hídfőjénél lévő zsinagóga-stúdió pedig mára gyakorlatilag csak felvételi helyiség, de még régen sem volt bekötve a Szabadság téri adáslebonyolító rendszerbe. Műemlék.


   Felvétel a kedvencek közé vagy megosztás másokkal/Bookmark or share this page